Google Analytics certifiering och certifikat

Google erbjuder dem som vill möjligheten att certifiera sig i webbstatistiksystemet Google Analytics. De kallar certifieringen ”Google Analytics IQ-kvalificeringen” eller på engelska Google Analytics Individual Qualification med förkortningen Google Analytics IQ eller ännu kortare GA IQ.

För att bli certifierad måste man först få godkänt på Google Analytics IQ-prov (Google Analytics IQ exam). Testet skrivs online och kostar ingenting. Man har 90 minuter på sig att slutföra provet.

Klarar man testet så är certifieringen giltig i 18 månader. För att förlänga certifikatet efter 18 månader skriver man provet igen. Provet hittar man på google.com/partners.

De Google Analytics kurser du hittar här på googleanalyticsutbildning.se ger en bra grund och förståelse för webbanalys med hjälp av Google Analytics, men är inte enbart inriktat på att man som elev ska klara testet. Istället är kurserna inriktade på att ge eleven verktygen för att kunna arbeta effektivt med webbanalys/bli en bra webbanalytiker med Google Analytics som webbstatistiksystem.

Om du går vår grundkurs i Google Analytics och avancerade kurs i GA och sedan repeterar en del själv så har du dock mycket goda möjligheter att även klara Google Analytics IQ testet.

Om du vill plugga inför Google Analytics certifieringen finns allt man behöver veta online på Google Analytics Academy.