Vill du anmäla dig till våra utbildningar eller workshops? Eller har du några frågor om webbanalys? Fyll i formuläret nedan eller maila oss på [email protected]

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Meddelande

  Fler workshops kring Google Analytics

  I denna workshop går vi igenom hur man kan använda Google Analytics på ett intranät. Vi lär oss av de företag och organisationer som framgångsrikt arbetar med Google Analytics på sina intranät idag.

  Nedan listar vi några av de frågeställningar som vi brukar diskutera på workshopen, vi är inte begränsade till dessa punkter utan anpassar oss efter behov och krav.

  Vanliga frågeställningar – Google Analytics

  • Kan man använda Google Analytics på vårt intranät?
  • Vi är oroliga för att skicka vår intranätsdata till Google som då äger vår trafikdata.
  • Hur fungerar det med Google Analytics och GDPR/dataskyddsförordningen?
  • Vad kan Google Analytics mäta?
  • Vilka nyckeltal är viktiga?
  • Vi har problem med för många besökare, varför är det så höga siffror och kan man komma runt detta?
  • Vilka funktioner är populära/används mycket och vilka funktioner används i mindre omfattning?
  • Vilket innehåll är mest populärt? Vilket innehåll används inte och kan tas bort?
  • Mäta filer (Word, Excel, PDF etc.) är viktigt på vårt intranät och det mäter inte Google Analytics, hur kommer vi runt detta?
  • Finns det några alternativa webbstatistiklösningar som Matomo/Piwik och hur bra fungerar dessa jämfört med Google Analytics.

  Ovanstående frågor är ett urval av de som diskuteras under workshopen. Efter workshopen har vi rett ut många av frågetecknen och ni kan gå vidare med nästa fas i ert webbanalysarbete.

  Relaterad workshop

  Var hålls en workshop?

  En workshop kan hållas i era lokaler eller i Avantimes lokaler i centrala Stockholm, Örebro eller Luleå (eller på annan valfri plats). Workshops kan också hållas i digital form med en eller flera deltagare med på distans.

  Hur lång är en workshop?

  Omfattning i tid bestäms i samråd med uppdragsgivaren. Normalt är en workshop från en halvdag eller en heldag. Workshopen har i normala fall flera inslag av utbildningskaraktär.

  Vad kostar en workshop?

  Kostnaden beror av flera faktorer som till exempel var kursen ska hållas (restid, reskostnader, traktamente), hur många tillfällen, hur många deltagare, ev accessproblem till statistiken, behov av förberedelser etc. Om du har frågor kring kostnader, fyll i formuläret så hjälper vi dig.

  Påminnelsefunktion

  Om du känner att denna workshop är intressant, men att det just nu inte är aktuellt med en anmälan, använd vår påminn-mig-funktion så återkommer vi till dig när det är mer relevant.