Vill du anmäla dig till våra utbildningar eller workshops? Eller har du några frågor om webbanalys? Fyll i formuläret nedan eller maila oss på [email protected]

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Meddelande

  Fler workshops kring Google Analytics

  Under den här workshopen ”Verifiera data i Google Analytics” lär vi oss att tyda den insamlade statistiken/trafikdatan samt att avgöra om den är komplett och korrekt.

  Vi lär oss hur insamlingen fungerar och hitta vanliga felkällor. Vidare lär vi oss hur man kan felsöka och arbeta ”närmare” tekniken. Workshopen kommer öka förståelsen för hur Google Analytics-mätningen fungerar och hänger ihop, vilket ger deltagarna större beställar-kompetens gällande utökad mätning.

  Vi lär oss att arbeta med Google Verktyg som Google Tag Assistant och konsolen i Google Chrome. Vidare tittar vi på preview funktionaliteten i Google Tag Manager.

  Lita på statistiken i Google Analytics?

  En väldigt vanlig fråga vi får är om det går att lita på statistiken i Google Analytics. Det enkla svaret är att det ska man göra, men att det såklart kan finnas fel i implementering och de kan vara svåra att hitta ibland. Google Analytics är ju inte ”smartare” än att systemet tar in det som vi förser det med.

  Mäts rätt saker på rätt sätt och på rätt ställe? Ofta ställs denna frågan i samband med mätning på intranät där Google Analytics bland annat visar alldeles för höga siffror för antalet användare/unika besökare. Detta har sin förklaring och det finns vägar runt problemet. Vi lär oss varför och hur.

  Relaterade workshops

  Var hålls en workshop?

  En workshop kan hållas i era lokaler eller i Avantimes lokaler i centrala Stockholm, Örebro eller Luleå (eller på annan valfri plats). Workshops kan också hållas i digital form med en eller flera deltagare med på distans.

  Hur lång är en workshop?

  Omfattning i tid bestäms i samråd med uppdragsgivaren. Normalt är en workshop från en halvdag eller en heldag. Workshopen har i normala fall flera inslag av utbildningskaraktär.

  Vad kostar en workshop?

  Kostnaden beror av flera faktorer som till exempel var kursen ska hållas (restid, reskostnader, traktamente), hur många tillfällen, hur många deltagare, ev accessproblem till statistiken, behov av förberedelser etc. Om du har frågor kring kostnader, fyll i formuläret så hjälper vi dig.

  Påminnelsefunktion

  Om du känner att denna workshop är intressant, men att det just nu inte är aktuellt med en anmälan, använd vår påminn-mig-funktion så återkommer vi till dig när det är mer relevant.